محصول به سبد خرید اضافه شد
0

استادی که دانشجویانش را با نسخه‌های خطی و سرچشمه اصلی متون آشنا کرد

دسته‌بندی: خبرهای تاریخ
تاریخ: 25 تیر 1402
بازدید: 73

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اکبر ایرانی، مدیر عامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب در یادداشتی درباره درگذشت شهرام آزادیان چنین نوشته است: خبر درگذشت ناگهانی استاد زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه تهران، دکتر شهرام آزادیان، همه را شگفت‌زده کرد و مایه دریغ بسیار شد و گروه ادبیّات دانشگاه تهران معلّم گران‌بهایی را از دست داد. کسانی که درس او را درک کرده‌اند او را به سخت‌گیری و وسواس علمی و عشق بی‌پایان به ایران و …

کسانی که درس او را درک کرده‌اند او را به سخت‌گیری و وسواس علمی و عشق بی‌پایان به ایران و شاهنامه و کتاب می‌شناسند. در کلاس‌هایش می‌کوشید تا دانشجویان را به تحقیق علاقه‌مند کند و ارج محقّقان را به آنان بنماید. ارادت او به خدمت‌گزاران فرهنگ ایرانی، به‌ویژه علامه محمّد قزوینی و علی‌اکبر دهخدا، شاگردانش را نسبت به این بزرگان علاقه‌مند و به رفتن به راه آنان مشتاق می‌کرد.

تدریس را تنها وظیفه خود نمی‌دانست، بلکه به آن عشق می‌ورزید و از هر راهی می‌کوشید که کلاس‌هایش بیش‌ترین بهره را برای دانشجویان داشته باشد و از آن میان، کلاس‌های مرجع‌شناسی او به‌غایت ممتاز بود. کوششی که به کار می‌بست تا دانشجویان تمام وقت خود را در کتابخانه بگذرانند و کتاب‌های مرجع را به‌خوبی بشناسند، ستودنی بود. اگرچه در شناخت نسخه‌های خطی ادعایی نداشت، اما در هنگام تدریس متون، به‌ویژه شاهنامه، می‌کوشید تا دانشجویان را با نسخه‌های خطی آشنا کند و ایشان را به سرچشمۀ اصلی متون راه بنماید.

باری این معلّم پرتلاش، که به فرهنگ ایرانی و به تحقیق و به کتاب عشق می‌ورزید، گوشه‌گیر بود و دور از هیاهو و خودنمایی. آن‌چنان در کار تحقیق، دقت و وسواس داشت که دستش به نوشتن نمی‌رفت و بیش‌تر ترجیح می‌داد شاگردانش را در راه تحقیق راهنمایی کند. درگذشت او برای دانشجویان زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه تهران مایه خسران است و برای ما مایه افسوس. یادش گرامی باد که نامش در یادها ماندگار است.

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان شهید محمدحسین علی اکبری، خیابان شهید محمدعلی نقدی، پلاک 23، طبقه 2، واحد 3

تمام حقوق این سایت برای انتشارات آبادبوم محفوظ است 1402.