درآمدی بر «دانشنامه انقلاب اسلامی» در 274 مدخل منتشر شد
[ad_1]
انقلابها به عنوان پدیدههای نادر، همواره مورد علاقه و پژوهش صاحبنظران قرار داشتهاند. در این میان، انقلاب اسلامی ایران یکی از وقايع مهم دوران معاصر در میان تحولات سیاسی و اجتماعی جهان تلقی میشود.
پژوهشگران و مراکز مطالعاتی مختلفی تاکنون از ابعاد مختلف و گاه با اهداف استراتژیک، اقدام به مطالعه و تحلیل انقلاب ایران کردهاند. از آنجا که سنت مطالعات انقلابها در حال نوسازی مستمر است، مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طرحی را با عنوان «دانشنامه انقلاب اسلامی» تدوین و ماحصل آن را در دسترس محققان و علاقهمندان قرار خواهد داد.
مجموعه حاضر به عنوان درآمد و مشتمل بر گزیدههایی از مدخلهای طرح جامع دانشنامه است. يكی از پروژههای مطالعاتی و پژوهشی در مركز مطالعات تدوين دانشنامه در موضوعات مختلف بوده و از ميان آنها طرح دانشنامه انقلاب اسلامی است. شناسايی و تحلیل اهداف، آرمانها و شعارهای انقلاب اسلامی- مطالعه اندیشههای رهبران انقلاب اسلامی – مطالعه شخصيتهای انقلابی – و تامل در وقايع و حوادث تاريخی انقلاب کانون اصلی مطالعات انقلاب اسلامی در طرح دانشنامه است. کار مدخليابی و تشكيل هيات مشاوران علمی، شيوهنامه تاليف مقالههای مدخلها و عملياتی ساختن تدوين طرح در مركز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی آغاز و تدوین آن با همکاری معاونت پژوهشی مركز اسناد انقلاب اسلامي سامان یافت.
اين مجموعه مشتمل بر 274 مدخل و در 1055 صفحه و 2 جلد به چاپ رسیده است. مدخلهاي دانشنامه ذيل 5 محور يا حوزه موضوعی كلی دستهبندی میشود: مفاهيم، اعلام شامل شخصيتها و اماكن- حوادث و رويدادها- نهادها و جريانها- شعارهامجموعه حاضر مرجعی برای محققان. پژوهشگران و علاقهمندان انقلاب اسلامیپژوهی است. گام بعدی ارایه ترجمه این اثر به زبانهای مختلف و برای مخاطبان خارجی است. بنابر اعلام این خبر، «دانشنامه انقلاب اسلامی» همزمان با هفته پژوهش در آیین گرامیداشت «پژوهش و پژوهشگران» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرا(س) این سازمان رونمایی شد.
دیدگاهها