استادی که دانشجویانش را با نسخههای خطی و سرچشمه اصلی متون آشنا کرد
[ad_1]
کسانی که درس او را درک کردهاند او را به سختگیری و وسواس علمی و عشق بیپایان به ایران و شاهنامه و کتاب میشناسند. در کلاسهایش میکوشید تا دانشجویان را به تحقیق علاقهمند کند و ارج محقّقان را به آنان بنماید. ارادت او به خدمتگزاران فرهنگ ایرانی، بهویژه علامه محمّد قزوینی و علیاکبر دهخدا، شاگردانش را نسبت به این بزرگان علاقهمند و به رفتن به راه آنان مشتاق میکرد.
تدریس را تنها وظیفه خود نمیدانست، بلکه به آن عشق میورزید و از هر راهی میکوشید که کلاسهایش بیشترین بهره را برای دانشجویان داشته باشد و از آن میان، کلاسهای مرجعشناسی او بهغایت ممتاز بود. کوششی که به کار میبست تا دانشجویان تمام وقت خود را در کتابخانه بگذرانند و کتابهای مرجع را بهخوبی بشناسند، ستودنی بود. اگرچه در شناخت نسخههای خطی ادعایی نداشت، اما در هنگام تدریس متون، بهویژه شاهنامه، میکوشید تا دانشجویان را با نسخههای خطی آشنا کند و ایشان را به سرچشمۀ اصلی متون راه بنماید.
باری این معلّم پرتلاش، که به فرهنگ ایرانی و به تحقیق و به کتاب عشق میورزید، گوشهگیر بود و دور از هیاهو و خودنمایی. آنچنان در کار تحقیق، دقت و وسواس داشت که دستش به نوشتن نمیرفت و بیشتر ترجیح میداد شاگردانش را در راه تحقیق راهنمایی کند. درگذشت او برای دانشجویان زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه تهران مایه خسران است و برای ما مایه افسوس. یادش گرامی باد که نامش در یادها ماندگار است.
دیدگاهها