«سپهرِ مجد»؛ ادای احترام به یکعمر باستانشناسیِ یوسف مجیدزاده
[ad_1]
یوسف مجیدزاده از نسل پرتلاش و خودساخته ایرانشناسان و باستانشناسان ایرانی است که سالهاست به چهرهای بینالمللی بدل شدهاست و شهرت جهانی دارد. کمتر باستانشناس ایرانی سراغ داریم که یا به طور مستقیم شاگرد مجیدزاده نبوده باشد یا اینکه به واسطه کتابها، مقالات و سخنرانیها یا در فعالیتهای میدانی از وی بسیار نیاموخته باشد.
اهمیت باستانشناسی و مطالعات وابسته به آن، بر پژوهشگران تاریخ و تمدن ایران پوشیده نیست و آگاهیهایی که از این گونه بررسیها بهدست می آید، نه فقط برای شناسایی تاریخ سیاسی، بلکه در باب تاریخ هنر و صنعت و روابط اقتصادی و اجتماعی سودمندیهای بسیار دارد. در مجموع، زیست «انسان ایرانی» از سپیده دم تاریخ تا روزگاران بعد را میباید نخست در پژوهشهای باستانشناسی جستوجو کرد.
پژوهشهای باستانشناسی از جمله موضوعات جذاب در دانشگاهها و مجامع علمی جهان بوده و در ایران نیز سابقهای درخشان و چشمگیر داشته است. بیگمان، شناخت بخش قابل ملاحظهای از سابقه تمدنی ایران، در پرتو کوششهای علمی استادان باستانشناسی حاصل شده است و دلبستگان به تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران قدردانی از ایشان را وظیفه خویش میشناسند. سهم چشمگیری از پیشرفت مطالعات باستانشناسی در مجامع علمی ایران، از تألیف و ترجمه و تدریس مرهون کوششهای استاد یوسف مجیدزاده است و مؤلفان این مجموعه، به نشانه سپاس و به افتخار مقام علمی ایشان، مقالات خود را به جناب استاد تقدیم کردهاند. بی گمان این مجموعه مفید، در پیشرفت مطالعات و پژوهشهای باستانشناسی از هر جهت چشمگیر خواهد بود و انتشار آن در مجموعه پژوهشهای ایران باستان با توجه به این مراتب صورت گرفته است.
کتاب «سپهر مجد: باستانشناسی دنیای ایرانی و سرزمینهای پیرامون؛ جشننامه دکتر یوسف مجیدزاده» در 950 صفحه و به بهای یکمیلیون و چهارصدهزار تومان، با شمارگان 500 نسخه به چاپ رسیده است.
دیدگاهها